Er zijn twee dingen waar je binnen een organisatie of afdeling nooit genoeg van kunt hebben: tevreden medewerkers en een heleboel handigheid met allerlei computer programma’s. En ook al zijn er veel cursussen en tutorials online beschikbaar, er gaat niets boven een inspirerende trainer op z’n tijd. Die laat zien hoe het werkt en die precies de goede uitleg en oefeningen heeft waarmee de medewerkers aan de slag kunnen. Omdat ik met vaste prijzen werk is een InCompany training al vanaf drie deelnemers voordeliger dan losse trainingen.

InCompany trainingenEen InCompany training dus. Jij zorgt voor de lokatie, de laptops, de wi-fi en de deelnemers, ik zorg voor een inspirerende training.

De trainingen zijn vooral bedoeld voor communicatie- en marketingspecialisten die eigen presentaties, infographics en communicatiemiddelen moeten maken.

Westenwind training & design bied diverse trainingen op grafisch gebied voor grote of kleine groepen:

 

• Infographics – 2 dagen

• Adobe CC (met Photoshop, Illustrator en InDesign) – 3 dagen

• Content Creatie & Visuele Strategie – 2 dagen

• Prezi (inclusief Prezi Next) – 1 dag

 

Wat houden deze InCompany trainingen in?

 

Training Infographics

Infographics zijn overzichtelijke visuele weergaves van informatie, data of kennis. Tijdens de tweedaagse cursus Infographics leer je zelf infographics maken waarmee je complexe informatie snel, duidelijk en visueel aantrekkelijk weergeeft. Wat voor soorten infographics zijn er? Welke elementen vind je erin terug? Hoe ontwkkel je een heldere infographic vanuit een berg informatie? Hoe werken lettertypecombinaties en kleursystemen? Maar vooral: zelf aan de slag!
We werken met Illustrator of Piktochart, afhankelijk van de aanwezige behoefte en voorkennis.

Meer…

 

Bootcamp Adobe CC

Adobe Creative Cloud is de professionele standaard voor beeldbewerking en vormgeving.
Photoshop is hét beeldbewerkingsprogramma, met Illustrator maak en bewerk je vectoren en in InDesign voeg je tekst en beeld samen tot een grafisch ontwerp.
Het zijn uitgebreide programma’s en zeker als je niet gewend bent ermee te werken is 1 dag per programma niet veel. Daarom maken we er een stoomcursus van, een bootcamp. We gaan keihard zelf aan de slag met series oefeningen zodat je erna aan de hand van online tutorials zelf verder kunt en deze programma’s kunt gaan beheersen als een professional.

Meer…

 

Training Content creatie en visuele communicatie

Wie actief is op het internet, een website beheert, twittert, LinkedIn of Facebook (zakelijk) gebruikt ervaart het elke dag: het is een flinke uitdaging om telkens weer met inspirerende content te komen. Het maken, kiezen en aanpassen van beeld is daarbij van groot belang, want een goed communicerende foto of illustratie is de basis van je boodschap.

In deze training werk je strategisch, creatief en praktisch aan inspirerende content. Je leert wat goedgekozen beeld is, waar je dat vandaan haalt, en hoe je het inzet in je communicatie. Ook weet je hoe je zelf op een eenvoudige manier dat beeld kunt bewerken of tekst en beeld kunt samenvoegen voor posts, print of infographics.

Meer…

 

Training Prezi en Prezi Next

Prezi vraagt om creativiteit en een andere aanpak dan je gewend bent. Voor deze training breng ik altijd een berg inspiratie mee en loods ik je op zo’n manier door het Prezi landschap dat je erna met gemak een professionele Prezi presentatie kunt maken. Met een visuele prezi worden ook jouw presentaties boeiender, interactiever en overtuigender.

Meer…