Infographics:
tweedaagse InCompany training

In deze tweedaagse training Infographics leer je hoe je vanuit losse informatie en data een heldere en goed vormgegeven infographic maakt.

Op de eerste dag ligt de nadruk op het ontwerpproces. Welke soorten infographics zijn er? Volgens welke stappen kom je snel tot een goed resultaat? Welke keuzes maak je daarbij en waarom? Hoe gebruik je beeld en tekst? Wanneer werkt een grafiek? Hoe werkt kleur en typografie?

Uiteindelijk pak je een eigen case die je op papier gaat opzetten en uitwerken tot een ontwerp voor een infographic.

Ik geef les op een manier die meer lijkt op een gesprek dan op een hoorcollege. Je weet vaak al veel meer dan je denkt en juist het praten daarover en delen met elkaar maakt dat kennis levend wordt. Plus doordat ik door een gesprek weet wat iedereen doet en nodig heeft, wordt de training bijna individueel maatwerk. Zo kun je werken op je eigen niveau en leer je wat jij op dat moment nodig hebt.

Op de tweede dag ga je de door jou ontworpen infographic maken met een tool van jouw keuze. Heb je al wat ervaring met grafische programma’s en wil je professioneel werken, dan ga je aan de slag met Adobe Illustrator. Vind je dat een brug te ver, dan kun je in Piktochart op een eenvoudige manier mooie infographics maken (zoals bijvoorbeeld de infographic hiernaast). Ik leg de basis van beide programma’s uit zodat je je eigen keuze kunt maken. Je kunt ook combinaties maken van beide programma’s, bijvoorbeeld door iconen in Illustrator te maken en die in Piktochart te plaatsen. Piktochart is een gratis online programma, dus ook als je (nog) geen Illustrator hebt kun je infographics maken.

Na afloop van de training Infographics:

  • weet je de stappen die je kunt doorlopen om van losse informatie en data een heldere infographic te maken.
  • kun je keuzes maken waardoor de informatie duidelijk overgebracht wordt en de infographic professioneel oogt.
  • weet je welke soorten infographics er zijn en uit welke elementen infographics opgebouwd worden.
  • heb je geleerd hoe kleursystemen werken als CMYK, RGB en Pantone.
  • weet je welke soorten lettertypes er zijn en welke lettertypes goed samengaan.
  • heb je kennisgemaakt met de tools die er zijn om infographics mee te maken en weet je wat de verschillen zijn en met welke jij het liefst werkt.
  • kun je een eigen infographic ontwerpen.
  • kun je een designer aansturen om een infographic verder uit te werken.

Voor wie is deze training bedoeld?

De training is bedoeld voor communicatiespecialisten, beleidsmedewerkers, journalisten en professionals die verantwoordelijk zijn voor een crossmediale communicatiestrategie.

Wat kost deze training?

Deze training wordt aangeboden als InCompany training. Dat wil zeggen dat jij zorgt voor deelnemers, lokatie, laptops en wi-fi. De prijs is onafhankelijk van het aantal deelnemers en wordt al interessant bij 3 deelnemers. Maximaal aantal deelnemers: 12.

Ik werk met vaste prijzen voor mijn InCompany trainingen:

Een tweedaagse training kost € 1250,00 exclusief 21% BTW.

Meer informatie, offerte en/of aanmelden:

06 2295 4040 | mail@westenwindontwerp.nl

Of stuur een berichtje:

Naam

E-mail

Bericht