Ik ontwikkel en bouw interactieve e-learning modules voor bedrijven en onderwijsinstellingen

Voor zowel bedrijven als onderwijsinstellingen is het noodzakelijk om een groeiende verzameling goede e-learning modules te hebben voor de (bij)scholing van medewerkers of studenten. Ik ontwikkel en bouw interactieve e-learning of microlearning modules van begin tot eind.

Met heel wat jaren ervaring als grafisch ontwerper, gecombineerd met die van trainer en docent ben ik uitgegroeid tot zelfstandig e-learning ontwikkelaar. Je kunt me als freelancer inhuren voor het ontwikkelen, vormgeven en maken van eersteklas e-learning modules. Het hele traject of gedeeltes uit het traject. In een team of zelfstandig (maar dan duurt het natuurlijk langer): de opzet, de inhoud samen met inhoudsdeskundigen, de didactische keuzes en oplossingen, tekst en afbeeldingen en natuurlijk het bouwen van interactieve modules. Het liefst gebruik ik daarbij Articulate Storyline of Articulate Rise. Daarbij kan ik het vaak niet laten om actief mee te denken en met creatieve oplossingen te komen.

Learning is an experience, everything else is just information.

e-learning

Een inspirerende e-learning module is naast dat het goed in elkaar zit ook gevuld met content die prikkelt en motiveert. Animaties, infographics, illustraties en tutorials. Die maak ik. Bij voorkeur in een strakke en directe stijl die past in een digitale omgeving. Zo’n stijl is goed aan te passen aan iedere huisstijl en veranderingen zijn snel door te voeren. Een beeld zegt vaak meer dan 1000 woorden.

Waar staat Westenwind training en design voor?

e-learning

 • Leren is een ervaring

  Het gaat bij leren niet om het stampen van droge lesstof, maar om het activeren van die gebieden in je hersenen waar de lesstof tot leven komt en nieuwe verbindingen aangaat. Dit kan bijvoorbeeld door e-learning modules interactiever te maken en aan te vullen met video’s, quizzen en praktijkopdrachten.

 • Visueel goed vormgegeven leermiddelen versterken de ervaring

  Vormgeving is veel belangrijker dan vaak wordt aangenomen. Slechte vormgeving veroorzaakt ruis en irritatie. Goede vormgeving geeft overzicht, helderheid en extra informatie over de inhoud. Een positieve ervaring dus, waar mensen zich in herkennen en waar ze naar terug willen komen.

 • Onderwijskundige wetenschap is een belangrijke leidraad

  Hoe mensen leren is uitgebreid onderzocht. Met name allerlei schijnbare details bepalen of stof goed wordt opgenomen of dat er dissonantie ontstaat. Ik probeer hier zoveel mogelijk rekening mee te houden bij het ontwikkelen van e-learning modules.

 • Ontwikkeling van 21st century skills voor jong en oud

  Kritisch denken, probleemoplossend vermogen, creativiteit, samenwerken en leiderschap zijn belangrijke vaardigheden. Dit kan op allerlei manieren in lesmateriaal verwerkt worden.

 • Motivering door lesopbouw en ondersteuning

  Als je per situatie creatieve oplossingen bedenkt om lerenden te motiveren, dan heb je de grootste kans dat leerdoelen daadwerkelijk bereikt of zelfs overtroffen worden.

 • Praktische oplossingen gaan boven technische hoogstandjes

  Technische hoogstandjes kosten veel tijd en geld en of ze werken moet meestal nog maar blijken. Vandaar dat ik bij voorkeur kies voor oplossingen die minder tijd en geld kosten en misschien wat minder high-tech zijn maar die gewoonweg werken.

Meer informatie, overleg, contact of een offerte aanvraag:

06 2295 4040 | mail@westenwindontwerp.nl

Of stuur een berichtje:

Naam

E-mail

Bericht